Sponsorlu

Göksel Kimdir? Şarkıları Nelerdir?

Şarkılarında genellikle eğlenmeyi seven Göksel, muhteşem parçalar altına imza atmıştır. Öyle ki Göksel’e ait herhangi bir şarkıyı dinlediğinizde mutlu olmama gibi bir ihtimaliniz yok. İşte bu mutlu şarkıların sahibi Göksel’in hayat hikayesi…

Göksel Demirpençe 25 Kasım 1971 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeki eğitimini devam ettirirken profesyonel olarak müzikle ilgilenmeye başlamıştır.2002-07 yılları arası Alper Erinç ile evli kalmıştır.Göksel, 1992 yılından itibaren birçok orkestrada solistlik yaptı. 1995 yılında ünlü müzisyen Onno Tunç’la tanışmasıyla birlikte müzik kariyerinde ilk albümünü yayınladı. Ve yine aynı yıl Sezen Aksu’nun orkestrasında vokalist olarak görev aldı.

İlk albümü Yollar Sarp Özdemiroğlu prodüktörlüğünde 1997 yılında yayınlandı. Albüm ağırlıklı olarak sanatçının kendi bestelerinden oluşuyordu. Kendi şarkıları dışında söz ve müzikleri Sezen Aksu ve Onno Tunç’a ait “Kurşuni Renkler” ve “Yakışıklı” adlı iki şarkıyı yorumladı. Albümün ses getiren ilk parçası “Sabır” oldu. Şarkı Göksel’in teatral yorumu ve Yavuz Çetin’in gitar solosuyla beraber, deneysel tatlar içeren video klibiyle de müzikseverlerin beğenisini kazandı, ikinci albümü Körebe Ekim 2001’de piyasaya çıktı. Bu albümde yer alan “Depresyondayım” şarkısı geniş kitleler tarafından çok sevildi. Körebe albümü aynı zamanda Göksel ve Alper Erinç’in müzikal birlikteliklerinin başlangıcı oldu. Şarkıcı aslında neşeli biri olduğunu ancak şarkılarını hüzünlü zamanlarda yazdığını söylemiştir.

Göksel, Alper Erinç prodüktörlüğünde 2003 yılında Söz Ver, 2005 yılında Arka Bahçem ve 2007 yılında çıkış şarkısı olarak “Yarabbi Şükür” seçilen Ay’da Yürüdüm albümüyle müzikseverlerle buluştu, 2009 Mayıs ayında yayınlanan Mektubumu Buldun mu? ve 2010 yılında Hayat Rüya Gibi albümleri ile 70’li yılların şarkılarını yeniden seslendirdi. Yine 2012 yılında Ozan Çolakoğlu prodüktörlüğünde Bende Bi’ Aşk Var isimli albümü çıkaran Göksel, büyük beğeni topladı. Bende Bi’ Aşk Var son yılların en iyi albümü olarak nitelendirildi.Göksel, dijital platformda yılın en çok indirilen şarkısı “Acıyor” ile Altın Kelebek, Avrupa Gazeteciler Derneği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti “En İyi Pop Kadın Sanatçı” ödüllerine layık görüldü.

Göksel üçüncü video klibi “Yalnız Kuş”‘u 2012 Kasım ayında yayınladı. 2013 Türkiye Video Müzik Ödüllerin’de “En iyi kadın şarkıcı” ödülünü almıştır.5 Ocak 2015 günü Göksel’in dokuzuncu stüdyo albümü Sen Orda Yoksunu Avrupa Müzik etiketiyle dijitalde yayımladı. Albümün aranjörlüğünü Ozan Çolakoğlu üstlendi. Şarkı sözlerinin yer aldığı albüm kitapçığını, Göksel kendi el yazısıyla yazdı. Albüm fotoğrafları Moskova’da Aytekin Yalçın tarafından çekildi. Toplam on bir şarkının yer aldığı albümdeki tüm şarkıların söz-müziği Göksel’e ait. Albümün son şarkısını ise Göksel ve Mabel Matiz beraber yazdılar.

Göksel Şarkıları indir

Diskografi

Yollar (1997)

Körebe (2001)

Söz Ver (2003)

Arka Bahçem (2005)

Ay’da Yürüdüm (2007)

Mektubumu Buldun mu? (2009)

Hayat Rüya Gibi (2010)

Bende Bi’ Aşk Var (2012)

Sen Orda Yoksun (2015)

 

Filmografi

Yıl           Film ve Televizyon Dizisi               Rol         Notlar

2012      Yalan Dünya       Kendisi Konuk şarkıcı olarak yer almıştır.

2012      Yol Ayrımı           Seyyan Hanım   Konuk oyuncu olarak yer almıştır.

 

Ödülleri

Yıl           Ödül veren organizasyon             Kategori

2009      İstanbul Fm Altın Ödülleri            En İyi Proje (Mektubunu Buldun Mu?)

2012      9.Radyo Boğaziçi Ödülleri             En İyi Şarkı (Acıyor)

Avrupa Gazeteciler Derneği Ödülleri       Yılın En İyi Pop Müziği Kadın Sanatçısı

39.Altın Kelebek Ödülleri             En İyi Kadın Sanatçı

2013      1.Türkiye Müzik Ödülleri              En İyi Kadın Sanatçı

Müyap Dijital En Çok İndirilen Şarkı (Acıyor)

3.Pal Fm Müzik Ödülleri                Pal Fm Dj Özel Ödülü (En İyi Kadın Sanatçı)

1.Lefke Avrupa Üniversitesi Ödülleri       En Başarılı Kadın Vokal Albümü (Bende Bi’ Aşk Var)

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Ödülleri      Sosyal Medyada En Çok Konuşulan Kadın Şarkıcı

  1. Altın Kelebek Ödülleri Türk Pop Müziği Kadın Solist

2014      13.YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri     En Beğenilen Kadın Şarkıcı

2015      12.Radyo Boğaziçi Ödülleri          En İyi Şarkı (Sen Orda Yoksun)

  1. Gossip Time. Yıl Sonu Ödülleri En İyi Albüm (Sen Orda Yoksun)

Kaynak: Mp3Saati.com – Mp3 indir

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı